Soms zijn er situaties in je leven waardoor je leven ingrijpend verandert, bijvoorbeeld ontslag, scheiding, verlies van dierbaren, financiële zorgen, relatie- werkstress, ziekte, depressie, Burn-out. Je voelt je somber en neerslachtig, genieten van dingen lukt minder goed en interesses vlakken af. Je energieniveau is sterk gedaald en alles kost moeite.

 

Je denkt... Wat moet ik nu? Hoe krijgt ik de situatie en mijzelf weer onder controle?

 

Uit ervaring weet ik dat het dan fijn is om iemand te hebben die je steunt om weer op de rails te komen. Mijn missie is om jou hier op een professionele manier in te ondersteunen.

Met mijn ervaring, professionele vaardigheden, kennis en uitsluitend methodieken die zichzelf al jaren bewezen hebben (o.a. Mindfulness, RET, Hexaco, Kernkwadranten, Enneagram en methodieken voor Stresscounseling) bied ik je handvatten om een (nieuwe) koers voor jezelf te bepalen en ondersteun ik je dit uit te voeren.

Corona en lockdown

Wat wordt ons geduld en flexibiliteit op de proef gesteld.

Een jaar waarin alle structuur en zekerheden wegvallen. Dit valt soms niet mee om dit vol te houden

 

Enkele lockdown tips:

  • Boos, verdrietig, teleurgesteld, stress voelen mag er zijn. Probeer ze niet “weg” te stoppen. Wees extra lief voor jezelf op deze momenten. Gun jezelf een kadootje of vertroetel jezelf extra zoals je zou doen als een klein kind valt.

  • Zorg voor een Coronastructuur waarbij jij je prettig voelt. De oude structuur werkt nu niet laat deze los en bedenk een nieuwe, passend bij de crisis.

  • Op goede momenten probeer een plan te maken voor na de crisis. Waar wil je in groeien? Wat wil je misschien anders? Persoonlijk, in werk/ hobby’s of sociale contacten etc. Waar wil je straks je energie in steken? Kijk wat je nu hiervoor al aan kan voorbereiden. Cursus? Je persoonlijk plan uitwerken, concretiseren (schrijven, tekenen)?

 

En weet dat als je het prettig en fijn vindt ik je juist nu mag blijven steunen omdat ik onder de categorie “Medische contactberoepen” val.

Petra de Haan

Natuurgeneeskundig therapeut, Loopbaancoach, Vitaliteitscoach

en Stresscounselor

 

Bel of mail voor een gratis en

vrijblijvend intake-gesprek

petradehaan@coachpetra.nl

06-50646505

 

Praktijkadres:

Daggeldersweg 17

3449 JD Woerden